pianoles combinatieWilt u heel graag piano leren spelen?  Is het helaas nog niet gelukt vanwege drukte zoals drukke baan, gezinsleven, sport, verenigingsleven, etc. ?

U hebt geen tijd om wekelijks een muziekschool of privé pianodocent te bezoeken?
Lees dan verder, want dan is combipianoles misschien iets voor u!

Vanaf 2011 ben ik (René Knops, eigenaar van Muziekschool DEPIANO) gestart met het aanbieden van online pianolessen via het platform Pianolesvanrene.nl . 
Pianoles van Rene helpt mensen door middel van videolessen en persoonlijke begeleiding via het internet om piano te leren spelen.

Maar 1 of 2-maandelijks op bezoek bij uw Pianoleraar

Als je het goed wilt doen, is het gebruikelijk om wekelijks de pianodocent of muziekschool te bezoeken.

Hierdoor zal een pianoleerling steeds bijgestuurd worden in het leerproces en 1-0p-1 persoonlijk advies ontvangen.   Tot voor kort was dit de enige mogelijkheid om goed piano te leren spelen.

Bij Muziekschool De Piano kan men sinds kort ook terecht voor combi pianolessen of zgn. Hybride lessen.   Dat houdt in dat men vooral veel thuis zelfstandig leert, en maar 1 of 2 keer per maand ‘op bezoek’  komt bij de Muziekschool of pianodocent.

Sinds enkele jaren zien we vanaf Amerika een nieuwe trend ontstaan, het online leren.
Met name via het social media kanaal Youtube is deze vorm van online leren  sterk in de belangstelling komen te staan.

Op Youtube kan men terecht voor het leren van gitaar, viool, en velen andere instrumenten, maar uiteraard ook piano.

Wat is dan Combipianoles of Hybrid pianoles?

Combi pianoles zijn pianolessen die grotendeels online plaatsvinden.    Niet via een webcam maar door in te loggen op een exclusieve online leeromgeving.
Men krijgt onbeperkt 24 uur/dag, 7 dagen per week toegang tot deze ledensite.

dubbel oplichtende toetsen

Op deze ledensite vind men de pianocursus, bestaande uit videolessen, audio’s, midi’s en pdf lesmateriaal.   Het grote voordeel is dat men dit kan doen in eigen tijd en tempo.

Voor wie zijn online hybride pianolessen  geschikt of niet geschikt?

Als je graag piano wilt leren spelen, en dit werkt met name het best als je in de lichte muziek blijft, dus popliedjes, lichte jazz, evergreens, etc.,  schrijf je je in voor de combipianoles.

Omdat men dus niet veel op de muziekschool bent en in veel mindere mate bij de pianodocent, zal er dus een beroep gedaan worden op de eigen motivatie en doorzettingsvermogen.

Hierdoor raden we het af om deze lessen voor kinderen onder de 16 jaar aan te bieden.  Het is eerder een leuk alternatief voor iemand die de tijd niet heeft om wekelijkse pianolessen te volgen.

Daarnaast is het ook nog eens relatief voordeliger omdat je meer werkt met de online cursus die je maar eenmalig hoeft aan te schaffen.   Ook kunnen bijvoorbeeld andere gezinsleden deze cursus meevolgen.

Hoe kan ik starten?

Als je grag wilt starten, kun je je hiervoor aanmelden voor een 1e intake en kennismakingsproefles.

Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een intake, en tijdens dit gesprek wordt gekeken of je in aanmerking komt voor plaatsing en leggen we precies stap voor stap uit hoe alles werkt.  We starten altijd eerst met een LIVE proefles.

Na je 1e LIVE proefles, ontvang je direct je logingegevens en kun je meteen aan de slag met je eerste online pianolessen.

Het is eventueel ook mogelijk om geheel online pianolessen te volgen.

Lijkt het je leuk om om deze manier piano te leren spelen?

>>Klik dan hier en meld je aan voor een gratis kennismakings proefles van 45 minuten.

Tot ziens bij Muziekschool De Piano!

René Knops

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.